SCHINDLEROV LIFT Obilježavanje Dana bijele trake

Autor:
Darko Cvijetić
Redatelj:
Kokan Mladenović
Kostimografija:
Adisa Vatreš-Selimović
Scenografija:
Adisa Vatreš-Selimović
Glazba:
Irena Popović
Producent:
Kameni teatar 55, Sarajevo, BiH
Izvođači:
Tatjana Šojić, Gordana Boban, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Sabit Sejdinović, Senad Alihodžić, Davor Golubović, Dina Mušanović, Sin Kurt, Isa Seksan, Dino Hamidović, Lana Zeničanin i Tijana Zeherović.

Obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu održava se s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice.

 

U Histrionskom domu u nedjelju 29. svibnja u 20 h biti će izvedena predstava SCHINDLEROV LIFT Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića. 

 

Na posebnost predstave ukazao je i sam redatelj podsjećajući da ona, usprkos svim strahotama i zločinima o kojima progovara, ostavlja širom otvorena vrata ljudskosti i katarzičnosti.

Kako je kazao, predstava svjedoči o jednoj dekomponovanoj stvarnosti - svijetu koji se fragmentira pred našim očima, te predstavlja scenski odgovor na literaturu na temelju koje je rađena.

 

Oduševljenje i pozitivne utiske sudjelovanjem u radu na predstavi Schindlerov lift podijelili su - dramaturg Vedran Fajković, kao i glumci Maja Izetbegović, Muhamed Hadžović i Davor Golubović, ocijenivši to nesvakidašnjim iskustvom, te svojevrsnim krikom protiv nepravde.

Dramaturgiju predstave potpisuje Vedran Fajković, kostimografkinja i scenografkinja je Adisa Vatreš-Selimović, muziku je radila Irena Popović, a producent predstave je Mirza Muzurović.