NA PAROVE RAZBROJ S'

Premijera:
04.12.2020
Autor:
Peter Quilter
Prijevod:
Ivan-Goran Vitez
Redatelj:
Ivan-Goran Vitez
Kostimografija:
Elvira Ulip
Scenografija:
Ivan-Goran Vitez
Rasvjeta:
Dražen Dundović
Ton:
Gordan Matejko
Tehnika:
Daniel Pavlović
Producent:
GD Histrion
Izvođači:
Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

Nekada je bilo lakše. Jedna je obitelj imala tek propupalu kćerku i mršavu jalovu kravu koje su se htjeli riješiti, pa su stupili u kontakt s drugom obitelji sa sinom koji je prilično rano stekao sklonost prema alkoholu i trebala mu je ženska ruka da ga smiri (a i djedov kožuh od kravlje kože se već dobrano istrošio i dobro bi mu došao novi). I spojili su dvoje mladih pred Bogom i živjeli su sretno sve dok je njemu izdržala jetra ili dok ona nije preminula pri sedmom porodu.

            Danas? Pronaći osobu uz koju ćete dočekati starost postao je proces složeniji od nuklearne fuzije. Jer dok uz godine školovanja još eventualno i možete shvatiti po kojem se principu lake atomske jezgre spajaju u teže, stabilan spoj dviju ljudskih jedinki nije nešto što podliježe zakonima fizike. Pa se može dogoditi da ćete idealnog životnog partnera tražiti godinama, pa ćete misliti da ste ga našli, pa će ispasti da si ipak niste kompatibilni, pa ćete se ponovo baciti u traženje, pa ćete sniziti kriterije, pa će vam se i opet učiniti da je potraga urodila plodom, no onda će vas neka random pandemija prisiliti da zajedno u malom prostoru provedete više vremena nego što vam oboma baš odgovara, što će vas dovesti do zaključka da to možda ipak nije to… I tako ukrug do kraja vremena.

            Slijedeći postulate popularne reklamne kampanje za brand higijenskih potrepština - “Mi znamo da je svaka žena drugačija osoba, pa smo zato proizveli četiri različita sapuna” - Peter Quilter zna da je svaka ljubavna priča posebna, pa ih je napisao četiri netipične. Kroz poker parova u glumačkim izvedbama Ana-Marije Percaić i Hrvoja Klobučara, osim u njihov širokopojasni glumački talent, moći ćete se uvjeriti i u razna lica koja ljubav u svijetu današnjice može poprimiti, pa bila ona sva zapravo samo krinke za utjehu da nećete ostariti sami. Što će i vama možda pružiti utjehu da i za vas još ima nade na polju romantičnog ispunjenja.   

 

Ivan-Goran Vitez

 

 

 

Kvartet romantičnih komedija u urnebesnoj izvedbi dva glumca! Četiri para likova, četiri ključna trenutka….

Jadranko i Vedrana su na spoju na slijepo i nadaju se da će ovaj put uspjeti, iako nikad prije nisu uspjeli;

Branka zapravo ne zanimaju žene, ali Jana to ne vidi kao razlog da prestane pokušavati;

Miloš i Svetlana su na ljetovanju u Dubrovniku kako bi finalizirali razvod, dok se utapaju u koktelima;

Ana se udaje po treći put, a usred niza loših predznaka i haljine nalik padobranu, ni brat Toni nije od pomoći.

Komedija puna propitivanja kaotičnog svijeta ljubavi i veza, Na parove razbroj s'  počast je snazi ​​i ludilu ljudskog srca.