UDRUGA CANTA

Umjetničku organizaciju "Canta!" osnovali su 2009. glazbenici Damir Horvat, Zvonimir Bajević i Davorka Horvat, te glumica Maja Katić. Radionice vode Vili Matula (gluma), Davorka Horvat (pjevanje), Marina Petković Liker (glumac i glas) i Maja Žarković (slušaonica i teorija glazbe). Producent "Cante!" je Nataša Antoniazzo. Glazbena suradnica je Terezija Cukrov.

Proteklih je godina "Canta!" izdala dva jazz albuma, producirala stotinjak koncerata klasične glazbe, osmislila ciklus koncerata "Crtići u glazbi", u kojem jazz muzičari izvode popularne skladbe iz animiranih filmova i koja je toplo primljena među mališanima svih uzrasta. Predstava "Idemo u školu" (premijera u prosincu 2010) prva je u nizu glazbeno-igranih ostvarenja koja spajaju muziku i kazalište, što je jedna od osnovnih ideja i ambicija "Cante!". U ovoj su predstavi snage udružili glazbenici i glumci, improvizacijama i igrom stvarajući komad koji se s lakoćom prati od vrtićke dobi na dalje (i roditelji će doći na svoje).

Godine 2016. su sa predstavom SOUNDTRACK ENSAMBLE KABARE sudjelovali na IX. Gumbekovim danima koja se i danas povremeno izvodi u Histrionskom domu.